Sessió I de música Irene Jódar. 0-3

Per als nadons, la música és una manera de comunicar-se ja que la paraula i l’expressió verbal, tal i com la tenim entesa, encara no formen part de les seves estructures i línies d’expressió. En canvi és a través de la música i dels sons, que poden expressar-se i crear canals de comunicació i interacció amb els altres.

Els sons que ells emeten són els que prendrem com a model per apoder comunicar-nos. És important escoltar quins són aquests sons amb els quals s’expressen i així poder establir comunicació amb ells a través del diàleg rítmic i meòdic. Els sons més comuns que expressen els nadons són “papapa” “bababa” però també podem introduïr altres sons com “pararam” i sobretot els sons que siguin els de la seva naturalesa.

A través de les activitats musicals les famílies podreu passar una estona junts fent unes propostes que aporten diversió i relaxació, i que permeten la comunicació i l’expressió de sentiments, teixint així un vincle més profund i també d’autoconeixement.

Us recomano cantar cantar i cantar. Inventar cançonetes amb lletra i sense lletra. Us podeu inventar cançons que vagin lligades a accions concretes com canviar el bolquer, menjar, vestir-se, anar a dormir, etc. I iniciar-vos en el món del diàleg musical amb els vostres fills i filles. Escolteu què us volen dir i com us ho diuen i començeu a jugar! 

Deixa un comentari