MA. Espai Educatiu curs 2023-2024/ CATALÀ

Des de MA. Espai Educatiu us detallem informació relacionada amb el funcionament del centre que pot ser del vostre interès:

Reunions individuals amb les tutores de MA

Us enviarem un formulari per poder reservar una trobada amb les educadores referents dels vostres fills o filles abans de començar el curs. Aquestes trobades són molt recomanables per a les famílies que comenceu a MA i poden ser útils també per a aquelles famílies que desitgin posar-nos al dia després de l’estiu. Concertarem aquestes entrevistes del 28 d’agost al 5 de setembre. En aquestes reunions podeu venir amb la vostra filla o fill, d’aquesta manera es podran conèixer amb l’educadora referent. Seria ideal si poguéssiu venir dos adults així un dels dos està per la reunió i l’altre amb l’infant (per si es cansa i vol anar a fora o si es necessita parlar d’algun tema sense l’infant present).

Període d’acollida

Des de MA, aconsellem que els infants de 0-3 anys i els de 3-6 anys que ho necessitin, tinguin en la mesura del possible una incorporació progressiva per tal de fer més amena l’entrada al projecte. Tot i així som conscients que no sempre és viable fer-ho per això l’horari que facin els infants les primeres setmanes a MA es definirà segons les necessitats de cada infant i cada família. Parlarem d’això a la reunió individual d’inici de curs i el procés d’acollida s’anirà valorant dia a dia. A la reunió individual parlarem de com serà la dinàmica entre infants i adults durant els dies que duri l’adaptació.


Horari escolar

L’horari escolar és de dilluns a divendres de 9h a 15.30h. Oferim una entrada relaxada al matí de 9h a 10h. Les famílies que vulguin arribar més tard d’aquest horari ho hauran de comunicar amb un mínim de 24h d’antel·lació a l’educadora referent per tal de no interrompre el ritme del dia i poder oferir l’atenció necessària per a cada infant. L’horari de recollida és de 15.00 a 15.30h.

Us demanem, si us plau, que compliu els horaris d’arribada i recollida per tal de no interferir en la dinàmica dels diferents grups a MA.

Tallers de tarda

Oferim tallers de música i skateboard de 15.30h a 16.50h. La recollida és màxim a les 17.00h.

MA. 2-3
DimartsMúsica amb Bàrbaracatalà
DijousMúsica amb Bàrbaracatalà
* A les tardes a més de la tallerista els infants estan acompanyats per una educadora del projecte.
MA. 3-6
DillunsSkateboard amb Nickanglès
DimartsMúsica amb Bàrbaracatalà
DimecresSkateboard amb Nickanglès
DijousMúsica amb Bàrbaracatalà
* A les tardes a més de la tallerista els infants estan acompanyats per la Lydia, educadora del projecte.

Coses que cal portar a MA ~ tot ha d’anar marcat amb el nom de l’infant.

 • Calçat: Cal portar de casa sabatilles de sola tova i antilliscant per utilitzar als espais interiors de MA els mesos que es necessitin. I unes botes com a calçat d’exterior que siguin fàcils de posar i treure.
 • Roba: Feta amb materials que possibilitin la transpiració de la pell, que possibiliti el moviment. Que faciliti l’autonomia, amb gomes elàstiques, velcro, cremalleres fàcils de pujar i baixar i pocs botons.
 • Peto o pantaló impermeable: Per sortir al jardí quan fa fred, plou o ha plogut.
 • Mudes: Per als infants fins a 4 anys cal portar 2 mudes de roba amb el nom indicat i per als infants a partir de quatre anys en principi 1 muda serà suficient.
 • Bossa impermeable: Caldrà portar una bossa de roba folrada per dins de tela impermeable per a posar-hi les mudes brutes o mullades amb el nom posat.
 • Canvi de bolquers: Per aquells infants que utilitzin bolquers, caldrà portar-los de casa. En el cas dels infants que encara no caminen caldrà portqr també una tovallola o superfície tova i suau on poder estirar-se (mesura 45×80 cm aprox). Caldrà portar també el necessari per netejar a l’infant durant el canvi de bolquer. En el cas d’optar per tovalloletes higièniques d’un sol ús recomanem que siguin biodegradables i 100% compostables.
 • Pitet: Pels infants de 0-3 anys i els infants que ho necessitin, caldrà portar dos pitets etiquetats amb el nom que siguin de tela impermeables i que no siguin rígids. Per tal d’afavorir l’autonomia dels infants recomanem que en portin un d’elàstic per posar i treure. Veieu les referències.
 • Els infants de 3 a 6 anys han de portar una ampolla d’aigua reutilitzable que porti el nom de l’infant.
 • Estona de descans: Per aquells infants que facin migdiada i estiguin acostumats a dormir amb xumet, o algun objecte personal (nino o manteta), també és convenient que el portin i que estigui identificat.
 • Cotxets

MA. 0-3 Podeu deixar a les prestatgeries de l’entrada els vostres cotxets plegats. Recomanem que porteu cotxets compactes, d’una sola peça, petits i fàcils d’emmagatzemar.

MA. 3-6 A partir dels 3 anys és recomanable per la salut venir caminant, en patinet o bicicleta. Demanem que entre tots i totes tinguem cura de l’entrada plegant els cotxets i deixant els patinets i les bicicletes endreçats. Aquest espai està pensat per a infants de 3 a 6 anys. L’espai destinat a emmagatzemar cotxets és limitat i d’ús preferent per als infants menors de 3 anys i mig, aquelles famílies que venen de molt lluny o les que tenen alguna dificultat logística.

No es podran deixar els cotxets que superin la mesura màxima: 52x44x18 (Yoyo o similar)

 • Esmorzar

Infants de 0 a 3 anys: Cal portar de casa una fruita per a menjar a mig matí. Cada peça de fruita ha d’anar a dintre d’una bossa de tela o recipient amb el nom de l’infant. No es permet l’ús d’envasos d’un sol ús, paper d’alumini o plastic film.

Infants de 3 a 6 anys: Poden portar una peça de fruita o el que desitgin esmorzar. Sisplau consultar la llista d’aliments que no es poden portar.

 • Berenar

Cal que els infants que es quedin als tallers de tarda portin el seu berenar a dintre d’una bossa de tela o recipient amb el nom. Sisplau consultar la llista d’aliments que no es poden portar a MA.

Coses que no es poden portar a MA

Menjar

 • No es pot portar fruita seca dura.
 • No es pot portar res que porti sucre refinat com pastisseria industrial, xocolata amb sucre, galetes amb sucre, etc.
 • No es poden dur sucs envasats amb palletes de plàstic. A MA en tenim de metàl·liques.

Objectes, materials i llibres de casa

 • Els infants sí poden portar materials, objectes o llibres del seu interès per a compartir en els moments de rotllana per exemple. Aquests han de tenir un interès pedagògic i igual que els llibres han d’haver sigut supervisats per la família. No es poden portar llibres amb dibuixos comercials (Disney & co).
 • Demanem que les joguines personals es quedin a dintre de la motxilla personal de cada infant. Tenir joguines personals a l’entrada fora de la bossa dificulta el dia a dia i sobretot l’estona de les sortides.

Sostenibilitat a MA

Per tal de tenir cura del nostre entorn, hem establert unes mesures que ens ajuden a tots i totes a ser respectuosos amb l’entorn i el nostre planeta. Al projecte intentem reduir al mínim l’ús del plàstic i eliminar del tot l’ús de plàstic d’un sol ús. Utilitzem productes ecològics a granel per a la neteja dels nostres espais. Intentem adquirir tots els materials pedagògics del projecte d’empreses respectuoses amb el medi ambient. Creiem que en aquestes edats la nostra feina es basa amb l’exemple que podem donar als infants amb petites accions del dia a dia. Així doncs, entre tots i totes fem un esforç per evitar:

 • Paper d’alumini
 • plàstic film
 • tovalloletes d’un sol ús no compostables
 • tetrabricks
 • palletes de plàstic
 • envasos i bosses de plàstic d’un sol ús
 • i tot allò que penseu que pot ser perjudicial per al medi ambient així podeu ser exemple per a nosaltres també.

Comunicació a MA. Espai educatiu

 • Arribades i comiats: Les educadores estan disponibles per a parlar amb les famílies en les estones d’entrada i sortida. És preferible que les famílies que volgueu intercanviar conversa arribeu al matí entre les 9.00 i les 9.30 ja que a les 10.00 totes les educadores necessiten ser a dins als ambients. A la recolida, en el cas que volgueu parlar una estona amb l’educadora sobre com ha anat el dia, sempre hi ha més calma si arribeu entre les 15.00 i les 15.20.
 • Grup de whatsapp: Tenim un grup de whatsapp que inclou la família i el número de MA que tenen les educadores a l’espai. Podeu fer comunicats a través de missatges de text que les educadores poden veure en tot moment però que contesten principalment entre les 8.30 i les 9.30 i durant l’estona de migdia (a no ser que sigui una urgència). Per temes urgents podeu trucar al telèfon de MA o al de direcció de qualsevol dels dos centres.
Equip MA. 0-3: +34 640 044 270
Direcció MA. 0-3: +34 609 602 561 – Naïs Cortinat
Equip MA. 3-6: +34 640 116 956
Direcció MA. 3-6: +34 625 799 808 – Margalida Grimalt
 • Reunions individuals: Les famílies que ho desitgin podran fer reunions individuals amb la seva tutora a finals de cada trimestre.
 • Podeu sol·licitar una reunió amb direcció o les tutores quan ho necessiteu en qualsevol moment del curs.
 • Diaris: Aproximadament un cop al mes les educadores del projecte elaboren un diari que es publica de forma privada al nostre blog. Els diaris son una eina de documentació que permet establir relació amb les famílies a través de la imatge i la paraula. Tenen com objectiu transmetre el nostre dia a dia al projecte, reflexionar sobre algun fet pedagògic o donar llum a algun projecte que està portant a terme el grup.
 • Blog: A través del blog publiquem de manera privada els diaris i totes les novetats referents al projecte. Contrasenya Ma2017

Informació sobre el procediment de pagament de les quotes

Quota de matrícula i material
Quota de matrícula del primer any i material del primer curs – No retornable.
700€
Quota de renovació de matrícula
Inclou la renovació de la matrícula i el material d’aquell curs escolar pels infants que ja han estat un mínim d’un curs escolar a Ma. És anual i no és retornable.
550€
Quota mensual
*famílies matriculades fins maig 2022
630€
Quota mensual
*famílies matriculades a partir de juny 2022
650€
Quota de càtering
L’Obrador de La Nena ens proporciona el càtering. És un projecte de proximitat amb l’obrador a Gràcia i proporcionen uns menús de molta qualitat. A principis de cada mes us enviarem el menú per tal que pugueu organitzar els vostres àpats familiars. Tots els infants majors de 12 mesos utilitzaran aquesta opció pel dinar.
147€/mes
Quotes dels tallers de tarda
1 tarda40€/mes
2 tardes60€/mes
3 tardes80€/mes
4 tardes90€/mes

Compromís en el pagament de les quotes

 • Totes les quotes a excepció de la de la matrícula inicial  es giraran per part de MA. Espai Educatiu dia 1 de cada mes. Serà necessari omplir el document SEPA per a autoritzar l’operació. Aquelles families que paguin a través d’alguna plataforma s’efectuarà seguint els terminis particulars de cada entitat.
 • La quota del catering s’abonarà completa durant tots els mesos del curs escolar una vegada hagi començat tot i que l’infant s’absenti durant un temps prolongat.
 • En el cas que una família vulgui sortir del projecte una vegada ja iniciat el curs escolar, haurà d’avisar amb una antelació mímina de 60 dies, en cas contrari, se li aplicarà la quota completa dels dos següents mesos.
 • En el cas de que una familia vulgui donar-se de baixa total o parcialment dels tallers de tarda, s’haurà d’informar amb un mes d’antelació, en cas contrari s’abonarà la quantitat d’aquell mes tot i que no s’utilitzi el servei.

Descomptes

 • En cas de voler pagar tot el curs (setembre a juny) es disposa d’un descompte. Consultar amb direcció.
 • Els germans i germanes disposen de descompte. Consultar amb direcció.
 • En cas de dificultat per tal de poder portar a terme els pagaments, si us plau poseu-vos en contacte amb l’equip directiu per tal de poder buscar una solució plegats.

Informació sobre malalties i l’administració de medicaments en horari escolar

Ens acollim al protocol de Salut escolar (22/06/2017) establert pel Departament d’Ensenyament i la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. “Per poder administrar medicaments als alumnes, sempre que sigui imprescindible fer-ho en horari lectiu, cal que els pares, mares o tutors legals aportin un informe mèdic on consti el nom de l’alumne, el nom del medicament que ha de prendre i la pauta d’administració.“

En totes les malalties que cursen amb febre, a més de les recomanacions específiques per a cadascuna d’elles, cal que l’infant hagi estat 24h sense febre abans de tornar a l’escola.

Amb l’objectiu d’evitar contagis us demanem que si el vostre fill o filla és diagnosticat amb alguna malaltia contagiosa ho comuniqueu al centre amb la major brevetat possible. Els nens i les nenes podran tornar a MA quan estiguin 100% curats i el/la professional de salut ho consideri oportú.


Moltes gràcies per la vostra atenció i a gaudir del curs!